{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okončani radovi proizišli iz projekata "Velike opravke" i "Enesanse"

S
19.12.2007. u 14:37
0
0
Okončani radovi proizišli iz projekata "Velike opravke" i "Enesanse"
0
Okončani radovi proizišli iz projekata  "Velike opravke" i "Enesanse"
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić i ministar stambenih poslova Čedomir Lukić danas su obišli objekte na kojima su izvođeni radovi na utopljavanju zgrada i radovi planirani u okviru programa "Velike opravke".
Prva destinacija današnjeg obilaska bile su zgrade s brojevima 11, 13 i 15 u ulici Kemala Kapetanovića, koje su bile predmet implementacije pilot projekta "Enesansa“. Radovi su podrazumijevali ugradnju termo fasada debljine 5 cm, zaptivanje fasadne stolarije i fuga oko fasadne stolarije, kao i ugradnju termoregulacionih ventila na svim grijnim tijelima u stanovima. Radovi započeti u septembru mjesecu okončani su u decembru ove godine. Izvođač radova bila je firma Fain inžinjering, navodi se u saopćenju iz Press službe kantona Sarajevo.

"Cilj ovog projekta bio je povećanje energetske efikasnosti u ovim zgradama, odnosno smanjenje potrošnje energije potrebne za zagrijavanje stambenih jedinica. Za njegovu realizaciju utrošeno je 266.432, 00 KM“, naglasio je ministar Lukić.

Realizacija projekta "Velike opravke“ obuhvatila je i zgrade u ulici Kemala Kapetanovića broj 34 i Teheranski trg od broja 2 do broja 14. Na ovim zgradama sanirani su njihovi zajednički dijelovi, za što je Kanton Sarajevo izdvojio oko 1.900.000 KM. U sanaciji lamela na Teheranskom trgu svojim sredstvima participirala je i Općina Novi Grad, jer je izdvojila 75.000,00 KM. Radovi na sanciji pomenutih zgrada okončani su u roku od 120 dana. Izvođači radova bile su frime "Džekos“ d.o.o Sarajevo i "Bau- beton“ d.o.o Sarajevo.

Sanacija objekata je obuhvatila izvođenje građevinsko- zanatskih radova i to: pripremne, zidarske, betonske, tesarske, pokrivačke, fasaderske, limarske, bravarske, stolarske, staklarske i keramičke radove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: