Obnova naselja
2

Okončani radovi na sanaciji ulice Hakije Kulenovića na Ciglanama

Klix.ba
Kako je najavljeno, radovi na sanaciji oštećenog asfalta i pješačke staze u Ulici Hakije Kulenovića, koji su započeli krajem prošlog mjeseca, će biti okončani do kraja dana.

Projekat sanacije 750 metara ove ulice, koja je smještena između ulica Jukićeva i Dajanli Ibrahim-bega, finansirala je Općina Centar u iznosu od oko 327.400 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma "Coning" iz Sarajeva.

Izvođač radova je bila građevinska firma "Grakop", čiji radnici su, tokom realizacije ovog projekta, prvo uklonili oštećene ivičnjake i porušili betonske podloge na pješačkim stazama, te mašinski uklonili kolovoznu podlogu i oštećeni asfalt, umjesto kojih su postavljeni novi. Također je urađena nivelacija postojećih šahtova i slivnika za odvod površinskih voda te šibera za vodu. Postavljeni su i novi betonski ivičnjaci umjesto oštećenih.

Stanari zgrade u Husrefa Redžića između brojeva 12 do 26, zgrade koja je u ravni sa saobraćajnicom u Hakije Kulenovića, tokom realizacije ovog projekta tražili su da im se tokom sanacije ulice riješi i dugogodišnji problem sa prodiranjem vode u stambene objekte. Nakon što je predstavnik Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo obišao lokaciju utvrđeno je da radovi na sanaciji saobraćajnice mogu biti okončani dok će pomenuti problem stanara rješavati na drugi način.

Za početak je odlučeno da se uputi zahtjev komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da uradi analizu svog sistema kako bi se vidjelo da eventualno curenje vodovodne i kanalizacione mreže ne pravi navedene probleme stanarima zgrade u Husrefa Redžića.