Odblokiran put
6

Okončani protesti u Doboju, policija prijavila da se okupilo 1.500 građana

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Okončano je protestno okupljanje građana u Doboju, koji su izašli na ulice jer Centralna izborna komisija (CIK) nije potvrdila rezultate izbora u ovom gradu, čime je odblokiran saobraćaj na magistralnom putu.
Službenici dobojske Policijske stanice za sigurnost saobraćaja jutros su prijavili da se na magistralnom putu u Doboju spontano okupilo oko 1.500 građana koji su blokirali magistralni put Doboj - Maglaj u dobojskom naselju Vila.

Prijava je podnesena oko 10.45 sati. Za vrijeme blokade magistralnog puta saobraćaj je presmjeravan alternativnim pravcima.

"O svemu je obaviješteno nadležno Okružno javno tužilaštvo Doboj, prema čijim uputstvima ćemo preduzimati dalje mjere i radnje", navedeno je u saopćenju policije.

Građani su se oko 11:25 sati mirno razišli, a nakon završenog protesta normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podsjetimo, građani zahtijevaju smjenu aktuelnog predsjednika i članova Gradske izborne komisije, formiranje nezavisne izborne komisije te da u ponovljenim izborima bude onemogućen rad svim predsjednicima i članovima biračkih odbora kod kojih su uočene izborne nepravilnosti.