Dva mjeseca inata
306

Okončana finansijska blokada Zenice: Vijećnici jednoglasno usvojili budžet

E. M.
Budžet jednoglasno usvojen
Budžet jednoglasno usvojen
Gradsko vijeće Zenice danas je nakon višesatne rasprave jednoglasno usvojilo Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu čime je grad finansijski deblokiran i omogućena isplata plaća i drugi transferi nakon skoro dvomjesečne blokade.

Vijećnici su jednoglasno usvojili dnevni red sa samo jednom tačkom, a to je Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, ali ni današnja sjednica nije mogla proći bez višesatne rasprave.

Današnja sjednica i najavljena finansijska deblokada Grada Zenice uslijedila je nakon što je Gradska uprava Zenice usvojila amandmane SBB-a i vijećnika Jasmina Hodžića čime su se stvorili uvjeti da se usvoji budžet.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Gradonačelnik Fuad Kasumović posebno se zahvalio vijećniku SDA Almiru Drači koji je bio medijator prilikom stvaranja uslova za Prijedlog Budžeta Grada Zenice za 2020. godinu, a glasao je i za inicijativu uvođenja novih tehnologija u izborni proces.

“Ja sam danas ovdje došao glasati za budžet ili privremeno finansiranje. Stid me je građana i izvinjavam im se za ovo politiziranje 28. februara. Hajde da radimo”, izjavio je Dračo.

Vijećnici nisu usvojili amandmane koje su na Prijedlog Budžeta Grada Zenica uputili vijećnici A-SDA i SDA.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Diana Bešić je kazala da će vijećnici SDA i A-SDA podržati Prijedlog Budžeta za 2020. godinu iako im nisu usvojeni amandmani te da bi ga i ranije usvojili da je gradonačelnik Fuad Kasumović na vrijeme uradio ono što je uradio danas, dostavio Prijedlog Budžeta Grada Zenice na raspravu u Gradsko vijeće Zenice.

"Hvala vam vijećnici. Ovako treba da se glasa. Ne znam koja struja je ušla u SDA pa se jednoglasno izglasalo. Hvala vam", kazao je na gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.