|

Okončana akcija "Tara 2"

Okončana akcija "Tara 2"
0
S
SRNA
29.12.2009. u 14:24
0
komentara
0

dijeljenja
Okončana akcija "Tara 2" Foto: Arhiv
Granična policija BiH uhapsila je na području Sanskog Mosta i Sarajeva državljanina Slovenije, čiji su inicijali A. M. (43), i državljane BiH C.F. (22) i R.N. (39), koji se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja se bavila krijumčarenjem ljudi.
Hapšenjem ovih lica okončana je međunarodna operativna akcija "Tara 2", a nakon realizovane kriminalističke obrade, uz konsultaciju sa Tužilaštvom BiH sva tri lica su puštena na slobodu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Akciju je izvela Granična policija u saradnji sa MUP-om Unsko-sanskog kantona, na osnovu naloga Tužilaštva BiH, a privođenjem ovih lica prikupljeni su novi dokazi o krijumčarenju ljudima.

Realizaciji završne faze akcije "Tara 2" u BiH se pristupilo nakon što je MUP Slovenije 17. decembra ove godine, uhapsio tri lica za koja se vjeruje da su u samom vrhu međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem ljudi, a čiji je veći dio uhapšen u julu ove godine.

Međunarodna akcija "Tara", usmjerena prema organizovanim grupama koje se bave krijumčarenjem osoba iz više zemalja u zemlje EU, započela je krajem 2008. godine i u nju su bile uključene policije i nadležna tužilaštva u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Austriji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.