BiH
0

Okončan pretres prostorija Slobodana Župljanina, izuzeta određena dokumentacija

FENA
Pretres službenih i stambenih prostorija u vlasništvu Slobodana Župljanina okončan je, a policija RS-a je iz preduzeća "Atina trejd" i hotela "Atina" izuzela određenu dokumentaciju i računarsku opremu.

Glasnogovornica MUP-a RS-a Tamara Despenić potvrdila je za Fenu da će izuzeta određena količina dokumentacija i računarska oprema, sa CD-ovima i disketama, sutra u toku dana biti predati Sudu BiH.

Inače, tokom pretresa nije bilo primjetno veće prisustvo policije RS-a ispred preduzeća i hotela Slobodana Župljanina.

Pripadnici Jedinice za posebne istrage MUP-a RS su jutros su u 07,15 časova započeli pretres ovih objekata Slobodana Župljanina, koji je i predsjednik Spoljno – trgovinske komore BiH.

Pretres je izvršen po naredbi Suda BiH na više lokaliteta u Banjoj Luci i u Maslovarima, zbog postojanja osnovane sumnje da Slobodan Župljanin pomaže skrivanje svog rođaka Stojana Župljanina.

MUP RS će u narednom periodu preduzeti ovakve ili slične akcije i prema drugim licima za koje postoji osnovana sumnja da na bilo koji način pomažu preostalim haškim optuženicima, bez obzira na njihovu privrednu, političku ili neku drugu javnu društvenu ulogu.