Otkazan let za Sarajevo
296

Oko 180 bh. državljana zadržano na aerodromu u Istanbulu

Piše: N. J.
Bh. putnici zadržani na aerodromu u Istanbulu (Foto Čitatelj portala Klix.ba)
Bh. putnici zadržani na aerodromu u Istanbulu (Foto Čitatelj portala Klix.ba)
Nakon što je otkazan charter let iz Istanbula za Sarajevo, oko 180 bh. državljana je turska policija zadržala na aerodromu u Istanbulu, javili su redakciji portala Klix.ba putnici koji su zadržani na aerodromu.

"Pasoši su oduzeti, zatvoreni smo u ograničenom prostoru i ne dozvoljava nam se ponovni ulazak u Tursku da provedemo noć i sačekamo let koji bi trebao biti ujutro. Još jednom se 'ugled' BiH u svijetu obija o glavu građanima koji su samo htjeli proslaviti Novu godinu u Istanbulu", rekao je jedan od putnika za Klix.ba.

Tako 180 naših državljana ulazi u neizvjesnu noć i mogućnost da noće na istanbulskom aerodromu, nakon što je otkazan let za Sarajevo.

Kako su nam javili putnici, na aerodromu u Istanbulu prisutni su predstavnici više bh. turističkih agencija koje su organizirale ovo putovanje u Istanbul, ali su oni nemoćni. Navodno su turski granični policajci kazali da im je sistem pao te nisu postupili po uobičajenoj proceduri u ovakvim situacijama te vratili putnike na pasošku kontrolu i dozvolili novi ulazak u zemlju.

Ipak, nakon nekoliko sati bh. putnicima je dozvoljen ponovni ulazak u Tursku te su vraćeni u hotel.