{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oko 16.000 turista u Sarajevu

S
21.8.2008. u 09:30
0
11
Oko 16.000 turista u Sarajevu
0
Iz dana, u dan raste broj turista, koji dolaze u glavni grad BiH, kazala je za Sarajevo-x.com Munevera Bašić-Hodžić, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo.


"Posjeta turista KS u julu i augustu je dobra. Oko 16.000 turista posjetilo je Kanton Sarajevo u julu, što je za 14,5 posto više u odnosu na isti period prošle godine, odnosno 17,1 posto porasta u odnosu na juli 2006. godine, kada je riječ o stranim turistima", ističe Bašić-Hodžić.

Tokom mjeseca jula najduže su boravili turisti iz SAD-a, Crne Gore, Grčke i Francuske, a najčešće Sarajevo posjećuju turisti iz Srbije, Hrvatke, Slovenije, Njemačke, Italije, Turske...

"Turisti najčešće žele posjetiti stari dio grada, Ratni tunel, Muzej atentata, kulturno-historijske znamenitosti, olimpijske planine…I u vrijeme SFF-a broj turista bilježi porast, a Turistička zajednica Kantona Sarajevo ovih dana je svoje aktivnosti usmjerila na promociju turističke ponude KS i BiH kroz propagandni materijal- brošure, kataloge", naglasila je Bašić-Hodžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: