Priložio i dokument
119

Okerić demantuje SDA, DF i SBiH: "Tvrdnje da sam samovoljno odbio zakazivanje sjednice su laži"

B. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP) regovao je nakon što su klubovi SDA, DF-a i SBiH zatražili su održavanje hitne sjednice Skupštine koja bi se bavila sigurnosnom situacijom u Sarajevu.
U zahtjevu tri kluba navodi se da je Okerić "samovoljno odbio zakazivane sjednice".

"Želim obavijestiti javnost da je riječ o notornoj laži, vjerovatno s ciljem moje diskreditacije i rukovodstva Skupštine KS na najosjetljivijim temama, kao što su tragični događaji poput ubistava i saobraćajnih nesreća", poručio je Okerić.

Kao demant "lažnih tvrdnji spomenutih stranaka", Okerić je priložio dokument sa zaključcima Kolegija SKS, koji sadrži odgovor na predmetni zahtjev.

"Između ostalog, Kolegij je zatražio prikupljanje informacija od institucija zaduženih za implementaciju zaključaka s Hitne sjednice SKS o sigurnosti u saobraćaju, koja je održana u junu prošle godine, nakon čega će biti donesena konačna odluka po zahtjevu", istakao je Okerić.

Na kraju je poručio kako je i sama skupština većina kritična prema radu Tužilaštva KS.

"Želim napomenuti da oni čije su stranke uspostavljale sistem u kojem su se ubistva zataškavala, pravili montirani procesi i ubice imale zaštitu režima, danas pokušavaju zaustaviti uspostavu sistema u kojem se ubice odmah otkrivaju i adresirati odgovornost u pogrešnom smjeru. Skupštinska većina u KS svoj kritički stav spram nadležnih sudova i slabog rada Tužilaštva KS već niz godina javno iznosi i pokazuje obaranjem izvještaja o radu Kantonalnog tužilaštva KS, čiju odgovornost i nerad spomenute stranke, što je zanimljivo i indikativno, zaobilaze naglašavati u svojim saopštenjima i zahtjevima, pokušavajući navesti javnost na krivi trag", naveo je Okerić.