|

OIABiH: Info-promocije u 50-ak gradova BiH

OIABiH: Info-promocije u 50-ak gradova BiH
0
F
FENA
11.7.2006. u 12:55
0
komentara
0

dijeljenja
OIABiH: Info-promocije u 50-ak gradova BiH
U okviru projekta "Mladi i izbori", Omladinska informativna agencija BiH (OIABiH) realizira nacionalnu kampanju "Razdrmaj državu" kojom poziva mlade da u što većem broju izađu na parlamentarne izbore i glasaju.
Jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti svakako su info-promocije koje započinju u drugoj sedmici jula, a na kojima će aktivisti OIABiH i partnerskih organizacija mladima distribuirati info-brošure o izborima, upoznati ih o izbornom procesu i značaju učešća u njemu.

Mladi će se upoznati i o prvoj bh. društvenoj igri "Igram, biram, pobjeđujem!" koju su članovi OIA kreirali kako bi mladima približili princip odabiranja i odlučivanja kada se nađu u situaciji da biraju ili budu izabrani.

Predviđeno je da se info-promocije održe u više od 50-ak gradova BiH s posebnim zadržavanjima u većim centrima: Sarajevu, Bijeljini, Tuzli, Banjoj Luci, Bihaću, Travniku, Mostaru, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

U toku velikog osmodnevnog info-karavana mladima će na mjestima njihovog okupljanja, na trgovima, kupalištima, parkovima, ljetnim baštama i sl. biti distribuirano oko 100.000 različitih promomaterijala, saopćeno je iz OIABiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.