{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OIA: Mladi nezadovoljni radom Vlade u prvoj polovini 2005.

S
Sarajevo-X
5.7.2005. u 16:13
0
0
OIA: Mladi nezadovoljni radom Vlade u prvoj polovini 2005.
0
OIA: Mladi nezadovoljni radom Vlade u prvoj polovini 2005.
Omladinska informativna agencija (OIA) postavila je danas preko puta zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu pano s pitanjem ''Zašto mladi ne vole političare'', na kojem je istaknuto zašto su mladi nezadovoljni radom Vlade FBiH u prvoj polovini 2005.
Mladi negoduju, između ostalog, zbog toga što ni nakon dugog niza godina nije usvojen zakon o visokom obrazovanju na državnom nivou.

Dalje, mladi negoduju i zbog toga što Vlada nema instituciju za pitanja mladih i dosad nije izdvojila nijednu marku iz državnog proračuna za programe mladih, te smatraju da je vlast zaradila veliki minus što je na sraman način prodala nekadašnju kasarnu Maršal Tito i time, smatraju, onemogućila izgradnju kampusa.

''Mislim da u idućim sedmicama ispred zgrade zajedničkih institucija neće prostestvovati samo nezadovoljni poljoprivrednici, nego i mladi, žene i manjine iz razloga što političari brojnim temama pristupaju na neozbiljan način. Sve što se radi toliko je sporo da je to mučno gledati i zbog toga nas mnoge zemlje pretiču u razvoju'', kazao je Jan Zlatan Kulenović, direktor OIA-je.

U augustu će započeti i bus akcija lobiranja koja će proći kroz cijelu BiH, a sadržavat će i susrete mladih i lokalnih političara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: