{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


OIA: Lokalne vlasti su otvorene za saradnju s mladima

N
NINA
24.8.2005. u 00:20
0
0
OIA: Lokalne vlasti su otvorene za saradnju s mladima
0
OIA: Lokalne vlasti su otvorene za saradnju s mladima
Nakon sedmodnevne kampanje BUS akcija "Prostor za mlade!" Omladinska informativna agencija (OIA) je ocijenila da su lokalne vlasti otvorene za saradnju s mladima, javio je dopisnik NINA-e.
Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, u nizu općina postoje odlični primjeri odnosa vlasti, kao npr. novootvoreni centar za mlade od tri hiljade metara kvadratnih u Brčkom, uskoro uspostava biznis i tehnološkog centra u Tuzli, ideja o izgradnji omladinskog kompleksa na jezeru u Gradačcu i tek otvoreni omladinski centar u Vlasenici.

Međutim, prema riječima direktora OIA-e Jana Zlatana Kulenovića, evidentno je da većina općina ipak nema jasnu viziju kako podržati mlade, nema dovoljno ideja koje mjere treba provesti, čemu doprinosi i pasivnost samih mladih koji su dezorijentirani, koji ne razumiju kompliciran politički sistem i kojima nedostaju vještine lobiranja i komunikacije s vlastima.

Inače, u okviru kampanje tridesetak mladih aktivista prošlo je kroz 24 grada naše zemlje lobirajući za svoju budućnost kod lokalnih vlasti. Održano je desetak susreta s načelnicima, predstavnicima uprave i vijećnicima općinskih vijeća, a izravno je uručeno 700 dopisa vijećnicima i načelnicima.

Također, organizirano je niz uličnih akcija kojima su animirani građani koji su uputili gotovo tri hiljade pisama općinskim načelnicima sa svojom porukom zašto treba ulagati u mlade.

Najavljeno je da će iduće sedmice na državnoj televiziji biti prikazan i jednosatni dokumentarni film o cijeloj akciji, a tokom septembra će biti pripremljen i vodič kako da lokalne vlasti kreiraju mjere i projekte za bolji položaj mladih, te da imaju bolju komunikaciju s njima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: