{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR: Ubica Igora Mijovića nije radio u osiguranju Paddyja Ashdowna

F
14.10.2007. u 10:40
0
0
OHR: Ubica Igora Mijovića nije radio u osiguranju Paddyja Ashdowna
0
OHR: Ubica Igora Mijovića nije radio u osiguranju Paddyja Ashdowna
Zamjenik visokog predstavnika i šef kadrovske službe OHR-a Gisbert Bruns je, u ime visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, informirao Pericu Mijovića o rezultatima interne istrage koju je proveo OHR, a koja se odnosi na pronalaženje ubice njegovog sina Igora Mijovića.
U pismu koje mu je uputio Bruns navodi "da čovjek koji odgovara opisu ubice Igora Mijovića nikada nije radio u pratnji bivšeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna".

Perica Mijović je 24. septembra demonstrirao pred zgradom OHR-a te zahtijevao da se otkrije Igorov ubica. Tom prilikom je na protokol OHR-a predao molbu Miroslavu Lajčaku s identifikacijskim podacima ubice i zamolio da se napravi provjera da li se tražena osoba nalazi među radnicima osiguranja bivšeg visokog predstavnika.

Zahtjev Perice Mijovića je sadržavao lični opis ubice, marku i boju njegovog automobila, crvenu identifikacijsku karticu koju je 2004. izdao OHR i vrstu municije za pištolj koju je ubica koristio.

Bruns je također naveo da "do danas niko od organa vlasti Republike Srpske nije kontaktirao OHR u vezi s ovom istragom i da je OHR spreman pomoći lokalnim vlastima na svaki mogući način".

Ubistvo se desilo na Rogoju, općina Trnovo, 9. aprila 2004., stoji u saopćenju koje je medijima uputila Jagoda Savić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: