{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR: Sporazum o stabilizaciji važniji od materijalnih interesa

F
28.3.2008. u 18:31
0
0
OHR: Sporazum o stabilizaciji važniji od materijalnih interesa
0
OHR: Sporazum o stabilizaciji važniji od materijalnih interesa
Političke stranke predstavljene u Parlamentu BiH trebaju se prvo fokusirati na preduvjete za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji će donijeti konkretne prednosti svim građanima BiH, umjesto što se koncentriraju na sopstvene privilegije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jasno je da se između parlamentarnih stranaka vrlo malo, ili nimalo, razgovora o pripremama za uspješno usvajanje zakona o reformi policije, bez kojih ova zemlja ne može potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, navodi se u reakciji OHR-a povodom Nacrta zakona o platama i penzijama parlamentaraca.

Nacrt zakona o platama i penzijama sada je po četvrti put proslijeđen u parlamentarnu proceduru.

Prijedlog ovog zakona omogućio bi parlamentarcima da dobiju veće penzije i druge beneficije od ostatka stanovništva, u vrijeme kada su stotine hiljada ljudi u ovoj zemlji nezaposleni ili žive na ili ispod granice siromaštva.

Dijelovi nacrta zakona su tako nejasni da pred javnošću prikrivaju stvarne troškove koje bi ove mjere izazvale. U njemu nema nijedne odredbe kojom se ova povećanja uslovljavaju rezultatima. Političari i parlamentarci ne bi postupili mudro ako bi nastavili raditi na usvajanju Nacrta zakona o pravima i obavezama članova Parlamentarne skupštine BiH bez dokaza da su te pogodnosti uistinu i zaslužili, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: