{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR: Sporazum o stabilizaciji važniji od materijalnih interesa

F
28.3.2008. u 18:31
0
0
OHR: Sporazum o stabilizaciji važniji od materijalnih interesa
0
OHR: Sporazum o stabilizaciji važniji od materijalnih interesa
Političke stranke predstavljene u Parlamentu BiH trebaju se prvo fokusirati na preduvjete za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji će donijeti konkretne prednosti svim građanima BiH, umjesto što se koncentriraju na sopstvene privilegije.
Jasno je da se između parlamentarnih stranaka vrlo malo, ili nimalo, razgovora o pripremama za uspješno usvajanje zakona o reformi policije, bez kojih ova zemlja ne može potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, navodi se u reakciji OHR-a povodom Nacrta zakona o platama i penzijama parlamentaraca.

Nacrt zakona o platama i penzijama sada je po četvrti put proslijeđen u parlamentarnu proceduru.

Prijedlog ovog zakona omogućio bi parlamentarcima da dobiju veće penzije i druge beneficije od ostatka stanovništva, u vrijeme kada su stotine hiljada ljudi u ovoj zemlji nezaposleni ili žive na ili ispod granice siromaštva.

Dijelovi nacrta zakona su tako nejasni da pred javnošću prikrivaju stvarne troškove koje bi ove mjere izazvale. U njemu nema nijedne odredbe kojom se ova povećanja uslovljavaju rezultatima. Političari i parlamentarci ne bi postupili mudro ako bi nastavili raditi na usvajanju Nacrta zakona o pravima i obavezama članova Parlamentarne skupštine BiH bez dokaza da su te pogodnosti uistinu i zaslužili, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: