{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR: Pred novim vladama su važni izazovi

F
16.12.2014. u 09:16
0
2
OHR: Pred novim vladama su važni izazovi
0
OHR: Pred novim vladama su važni izazovi
Sjedište OHR-a u Sarajevu
Glasnogovornica Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini Ljiljana Radetić kazala je danas u izjavi za Agenciju FENA da je formiranje vlada na svim nivoima pitanje od najveće hitnosti.
"To je važno kako bi se značajni izazovi koji stoje pred BiH i koji najviše brinu njene građane konačno mogli riješiti. Jedan od najvećih zadataka je usvajanje budžeta kako potrebe građana ne bi bile ugrožene. To je ono što građani očekuju", stav je OHR-a.

Ranije je glasnogovornik Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU u BiH Andy McGuffie također kazao FENA-i da je potrebno prvo brzo formirati stabilne vlasti na svim nivoima u BiH, što je preduvjet za usvajanje kredibilnih budžeta.

Ministarstvo finansija i trezora BiH prošle sedmice uputilo je Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja.

Iz ovog ministarstva rečeno je Agenciji FENA da ukoliko budžet ne bude usvojen do kraja godine Vijeće ministara BiH može usvojiti odluku o tromjesečnom privremenom finansiranju da ne bi u pitanje došlo finansiranje institucija i servisiranje vanjskog duga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: