{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR podržao odluke o prekidanju radnog odnosa policajcima iz Brčkog

F
FENA
21.12.2007. u 16:31
0
0
OHR podržao odluke o prekidanju radnog odnosa policajcima iz Brčkog
0
OHR podržao odluke o prekidanju radnog odnosa policajcima iz Brčkog
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian u potpunosti podržava skorašnje odluke Disciplinske komisije policije Brčko da se prekine radni odnos Slobodanu Kataniću i Đorđu Popoviću.
Kako je saopćeno u petak iz OHR-a, supervizor Gregorian je duže od godinu dana dobivao potkrijepljene izvještaje o kršenju službenih dužnosti, težim povredama dužnosti, neprofesionalnosti, neadekvatnom radu u službi, pokušajima političkog zastrašivanja te drugim postupcima Katanića i Popovića koji narušavaju efikasnost policije Brčkog.

Gregorian je zbog tih izvještaja bio spreman smijeniti Katanića i Popovića s njihovih funkcija u policiji Distrikta Brčko.

Od izdavanja naloga za njihovu smjenu suzdržao se zbog obećanja šefa policije Brčko kako će pokušati pridobiti oba službenika da poboljšaju svoje ponašanje ili ukoliko to ne uspije, da će postati predmetom utvrđenog disciplinskog postupka.

Supervizor je istaknuo da je Arbitražni tribunal za Brčko presudni značaj dao uspostavljanju profesionalne, multietničke, demokratski orijentirane i odgovorne policije u Distriktu Brčko.

Podržavanje najviših standarda profesionalnosti i nepristrasnosti, a naročito među njenim višim rukovodiocima, ključno je za poboljšanje povjerenja javnosti u brčansku policiju.

Stoga je Gregorian pozdravio činjenicu da Disciplinska komisija policije Brčko, kao nadležni lokalni organ, može efikasno obavljati svoje dužnosti i pozvati policijske službenike na odgovornost za njihovo kršenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: