Dušanka Majkić
0

"OHR nastavlja s utajom poreza i doprinosa"

SRNA
OHR nikad nije odgovorio na pitanje kada će početi plaćati porez na plate i doprinose za svoje zaposlene u punom iznosu, rekla je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić koja je to pitanje postavila na sjednici održanoj 18. juna.

"Očekivala sam da će OHR prestati sa klasičnom utajom poreza i doprinosa na plate u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. To se nije desilo, a odgovor iz OHR-a nikad nije stigao. Nedopustivo je tako netransparentno ponašanje OHR-a, a time se nanosi i ogromna šteta entitetskim budžetima", rekla je Majkićeva "Glasu Srpske".

   Portparol OHR-a Mario Brkić nije odgovorio da li je tačno da OHR od juna do danas nije odgovorio na delegatsko pitanje Majkićeve.

   "Porezi i doprinosi se plaćaju u skladu sa zakonom i  sporazumima OHR-a sa entitetima i distriktom Brčko",  naveo je u odgovoru Brkić.

   U delegatskom pitanju Majkićeve navedeno je i da OHR od 1996. do 2001. godine nije uopšte plaćao poreze i doprinose na plate lokalnog osoblja, a da od 2001. godine prijavljuje samo oko 20 odsto ličnih primanja zaposlenih, "čime se nastavlja utaja poreza i doprinosa".