{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR mora zaustaviti Dodika i Špirića

F
17.9.2009. u 18:29
0
11
OHR mora zaustaviti Dodika i Špirića
0
OHR mora zaustaviti Dodika i Špirića
Foto: Ilustracija
Predsjedništvo SDA najoštrije je osudilo izjave Milorada Dodika da su zločini na Tuzlanskoj kapiji i sarajevskim Markalama inscenirani i zahtijeva od Ureda visokog predstavnika da sankcionira ovo antidejtonsko djelovanje.
OHR je dužan da zaustavi nezakonito djelovanje i predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića kako bi bio deblokiran proces imenovanja zamjenika predsjedavajućeg Vijeća, odnosno ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, smatraju u SDA, saopćeno je danas iz ove stranke.

Podržani su napori premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Mustafe Mujezinovića da u okviru Sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom iznađe što bolja rješenja, posebno za boračke populacije, dobitnike najviših ratnih priznanja, uposlenike u obrazovnom sektoru i drugo.

Predsjedništvo SDA predložilo je Harisa Kafedžića, dipl. ing. arhitekture, za ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH, a dosadašnjeg ministra Salku Obhođaša pozvalo da preispita svoju odluku o ostavkama na funkcije u stranci.

Poslanicima SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona Seadu Kadiću, Asimu Kamberu, Feridu Kulosmanu i Huseinu Rošiću te premijeru Šemsudinu Dediću izrečene su mjere odgovornosti zbog nepoštivanja odluka organa stranke.
Zadužena je Radna grupa da predloži konkretne mjere za prevazilaženje postojećeg stanja, stabilizaciju i poboljšanje rada u KO USK.

Zatražena je obustava svih aktivnosti u kantonaloj skupštini u vezi sa ostavkom premijera Dedića i imenovanju ministara.

Sjednica Glavnog odbora stranke bit će održana 8. oktobra u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: