BiH
0

OHR: Lajčak će se u Bruxellesu susresti sa Solanom i Rehnom

FENA
OHR
OHR
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Miroslav Lajčak 10. i 11 septembra boravit će u Bruxellesu kako bi ključne zvaničnike Evropske unije izvijestio o situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz OHR-a.

On će se u ponedjeljak sresti s visokim predstavnikom Evropske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom i komesarom Evropske unije za proširenje Ollijem Rehnom, te ostalim visokim zvaničnicima Evropske unije.

"Ti sastanci će biti prilika da se razmotre politička dešavanja u BiH, te napredak zemlje ka ispunjavanju uvjeta za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom. Miroslav Lajčak će, na sastanku s komesarom Rehnom i visokim predstavnikom Solanom, posebnu pažnju posvetiti recentnim razgovorima s političkim liderima u vezi s reformom policije", navodi se u saopćenju.

Visoki predstavnik će posjetu Bruxellesu zaključiti u utorak obraćanjem jednom od najvažnijih tijela EU za vanjsku politiku - Komitetu za politiku i sigurnost (PSC).