{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR izrekao novčane kazne HDZ-u BiH, HDZ-u 1990, SDA i Stranci za BiH

F
29.5.2007. u 17:13
0
0
OHR izrekao novčane kazne HDZ-u BiH, HDZ-u 1990, SDA i Stranci za BiH
0
OHR izrekao novčane kazne HDZ-u BiH, HDZ-u 1990, SDA i Stranci za BiH
Ured visokog predstavnika (OHR), kako je ranije najavljeno, izrekao je danas financijske kazne političkim strankama zbog neuspostavljanja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Odlukom visokog predstavnika suspendirane su isplate sredstava iz državnog, federalnog te proračuna HNŽ-a za HDZ BiH, HDZ 1990 HZ, SDA i Stranku za BiH, počevši od 1. lipnja 2007. godine. Ova suspenzija sredstava ostat će na snazi do formiranja županijske Vlade.

Također, financijska sredstva koja još uvijek nisu isplaćena iz proračuna HNŽ-a za 2007. godinu bit će umanjena za 40 posto za HDZ BiH i SDA, te 20 posto za HDZ 1990-HZ i SBiH. Umanjena sredstava bit će isplaćena tek nakon što se formira vlada.

Ako Vlada HNŽ-a ne bude formirana do 7. lipnja sredstva planirana za financiranje političkih stranaka u 2007. godini, koja tek trebaju biti isplaćena spomenutim političkim strankama u HNŽ-u, svakoga tjedno dodatno će biti umanjivana za 20 posto, sve dok se ne formira Vlada.

Nadalje, ukoliko Vlada ne bude formirana do 28. lipnja, visoki predstavnik zadržava pravo donošenja dodatne odluke o smanjenju sredstava za financiranje političkih stranaka iz federalno i državnog proračuna.

Prema odluci visokog predstavnika sredstva od novčanih kazni bit će uplaćena staračkim domovima, sirotištima i ustanovama koje se brinu o djeci s posebnim potrebama u HNŽ-u, kao dodatna sredstva za financiranje njihovih konkretnih projekata nevezanih za financiranje njihovih svakodnevnih potreba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: