{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OHR: Autentična interpretacija Zakona o Vijeću ministara BiH

F
3.12.2007. u 18:39
0
0
OHR: Autentična interpretacija Zakona o Vijeću ministara BiH
0
OHR: Autentična interpretacija Zakona o Vijeću ministara BiH
Visoki predstavnik Miroslav Lajčák danas je objavio odluku kojom se donosi "Autentično tumačenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine".
Autentično tumačenje je sastavni dio zakona koji tumači, i ima snagu zakona. Autentično tumačenje se primjenjuje od dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na privremenoj osnovi, sve dok Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji ovo Autentično tumačenje zajedno sa pomenutim Zakonom, bez izmjena i dopuna.

Cilj Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine koji je donio visoki predstavnik svojom odlukom od 19. oktobra 2007. godine jeste da se omogući bolje funkcioniranje Vijeća ministara i osigura da nijedan član VM-a ne može opstruirati njegov rad, te da Vijeće uvijek bude u poziciji da donosi odluke.

Ove izmjene se jednako primjenjuju na sve članove VM-a i ne odnose se na generalni sastav VM-a, a naročito na jednaku zastupljenost konstitutivnih naroda. Izmjene i dopune nisu na štetu bilo kojeg konstitutivnog naroda niti entiteta Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: