{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ogromne štete nakon nevremena u Goraždu

F
17.7.2009. u 16:53
0
0
Ogromne štete nakon nevremena u Goraždu
0
Ogromne štete nakon nevremena u Goraždu
Foto: Faruk Alikadić
Federalna Direkcija za ceste konačno bi trebala učiniti nešto kako bi se kvalitetno riješio problem odvoda površinskih voda u ulici Kulina bana ali i drugim lokacijama u Goraždu, kazao je ministar privrede BPK Goražde Mustafa Kurtović nakon jučerašnjeg nevremena koje je prouzrokovalo velike štete u Goraždu.
Kurtović koji je i sinoć odmah izašao na lice mjesta, podsjetio je da je ovo već treći put samo u ovoj godini da su vlasnicima u ulici Kulina bana u Goraždu u potpunosti poplavljene radnje.

„Goražde kao da je neko ukleo. U posljednje tri četiri godine imamo situaciju da nas pogodi nevrijeme i napravi velike materijalne štete, a katastrofalna je činjenica da su ponovo poplavljene sve radnje u ulici Kulina bana. I poljoprivredna dobra su uništena a štete su napravljene i vlasnicima radnji u drugim dijelovima grada“ - istakao je ministar privrede BPK Goražde dodajući kako smatra da bi trebalo donijeti odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode u Goraždu.

Kako saznaje Fena, štete su ogromne kako u centru grada tako i u rubnim područjima a pojedina mjesta su potpuno odsječena kao i pet sela u Mjesnoj zajednici Podhranjen gdje je uništen most kojim prelaze tamošnji mještani.

- Moramo naći rješenje za ovaj most, općina će hitno intervenisati i na drugim mjestima, u ulici Kulina bana i Višegradskoj. Neke prijedloge ćemo proslijediti Vijeću Općine a izvršićemo pritisak prema federalnoj Direkciji za ceste jer je zaista krajnje vrijeme da počnu djelovati, izjavio je danas i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: