BiH
1

Ogromna tuga u Kozarcima: Klanjana dženaza Mevludinu Smriki

Piše: E. Mehić
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na mjesnom mezarju Kozarci u blizini Zenice, danas je klanjana dženaza i obavljen ukop 23-godišnjeg Mevludina Smrike.

Dženazi je prisustvovao veliki broj rodbine, prijatelja i komšija koji su poznavali Mevludina i sa suzama u očima ispratili mladića koji se do kraja borio za svoj život, nažalost, bitku je izgubio u ponedjeljak. Opaka bolest je pobijedila.

O Mevludinu svi imaju riječi hvale, a o njegovoj dobroti govori i broj ljudi koji je prisustvovao klanjanju dženaze namaza.

Podsjetimo, Smriki je prošle godine na klinici u njemačkom Tubingenu izvršena transplantacija koštane srži. U domovinu se vratio s velikom nadom u izliječenje jednog od najtežih oblika leukemije.

Međutim, nakon kontrolnog pregleda u maju ove godine, njemački ljekari su ustanovili da se bolest vratila, ali su odmah i odbili da ga dalje liječe rekavši da mu je ostalo samo tri mjeseca života.

Liječenje je prihvatila klinika Wurzburg, ali su odmah tražili 100.000 eura, odnosno, puni iznos liječenja, kako bi ga primili na kliniku.

Proteklih mjeseci, dok je trajala Mevludinova borba za životom, Zeničani su u više navrata organizovali razne humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za njegovo liječenje, a u akciju se priključio i bokser Adnan Ćatić alias Felix Sturm.