Zanemareni dio BiH
252

Ogrešević o brzoj cesti u Krajini: Ovaj projekat će biti uslov da budemo dio entitetske vlasti

B. R.
Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a (Foto: I. L./Klix.ba)
Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a (Foto: I. L./Klix.ba)
Gradonačelnik Cazina i predsjednik NES-a Nermin Ogrešević je komentarisao projekat brze ceste kojom se namjerava povezati Cazin, Bihać i Velika Kladuša.
Oglasio se nakon što su iz preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (AC FBiH) ranije danas saopćili da je izabran projektant za ovu saobraćajnicu, a riječ je o ugovoru od 4,3 miliona KM. Projektant ove ceste, koja bi trebala biti duga 47 kilometara, bit će konzorcij kojeg čine sarajevska kompanija Trasa i banjalučki Institut za građevinarstvo IG. Gradnja bi trebala koštati 500 miliona eura.

Ogrešević smatra da je prethodno navedeno posljedica pritiska na nadležne.

"Drago mi je da su naši konstantni pritisci i vođenje računa o tome da ovaj projekat ne bude zaboravljen urodili plodom te da je napravljen prvi mali korak", istakao je.

Obećao je da će prioritet biti ubrzana realizacija ovog projekta te da će to biti jedan od uslova da NES učestvuje u entitetskoj vlasti.

Napomenuo je da na graničnim prelazima, na području Unsko-sanskog kantona, postoje problemi te da se oni odražavaju na same građane. Obećao je i da će ti problemi biti riješeni.

Prema njegovim riječima, neće se odustati od toga da se Krajina autoputem poveže sa Sarajevom.