Predizborno partnerstvo
263

Ogrešević i Halilović: NES i BPS na izborima će nastupiti u koaliciji u svim kantonima

S. Š. U.
Narodni evropski savez (NES) Bosne i Hercegovine i Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) na Općim izborima 2022. godine nastupit će u koaliciji u svim kantonima.

Informaciju o zajedničkom nastupu na izborima javnosti su saopštili Nermin Ogrešević i general Sefer Halilović, predsjednici stranaka NES-a i BPS-a.

Lideri dvije stranke su tokom razgovora konstatirali da njihove političke opcije imaju niz zajedničkih karakteristika i ciljeva, od kojih je osnovni borba za jaku i uređenu Bosnu i Hercegovinu.

Tokom sastanka je istaknuto da se borba za BiH ne vodi samo na državnom, već na svim nivoima vlasti.

"NES i BPS su izrazito probosanske stranke, koje se zalažu za izgradnju institucija i države po demokratskim standardima, ubrzani napredak ka euroatlantskim integracijama, poboljšavanju životnog standarda građana, kao i ukupne socijalne i ekonomske situacije u zemlji, borbu protiv kriminala, korupcije i nepotizma", istaknuto je u saopćenju.

Zajedničkim nastupom na Općim izborima ove dvije političke partije žele poslati poruku javnosti da probosanske stranke moraju ujediniti snage ako žele postići zajednički cilj da se od BiH napravi jaka i moderna država u kojoj će biti mjesta za sve, kao i da je potrebno raditi na kreiranju društva jednakih šansi.