{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ograničena sredstva prepreka normalnom životu

S
20.10.2009. u 13:24
0
3
Ograničena sredstva prepreka normalnom životu
0
Ograničena sredstva prepreka normalnom životu
Predsjednik Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović i ministri razgovarali su danas sa načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč o teškoj ekonomskoj situaciji u ovim opštinama i iznijeli da su ograničena sredstva najveća prepreka da se u tim sredinama otvore perspektive razvoja i normalnog života.
Federalni ministar razvoja, preduzetništva i zanatstva Velibor Kunić, ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Mušić i ministar zdravstva Safet Omerović iznijeli su mogućnosti svojih resora da ovim opštinama pruže direktnu pomoć, saopšteno je iz federalne Vlade.

Mujezinović je naglasio da besparica predstavlja problem za mnoge opštine u FBiH, pa je načelnicima predložio da u direktnim kontaktima sa resornim federalnim ministarstvima usaglase oblike pomoći i potrebna sredstva koja bi trebalo planirati u budžetu FBiH za narednu godinu.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Doma naroda federalnog Parlamenta Drago Puzigaća i potpredsjedik Vlade FBiH Gavrilo Grahovac, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: