{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ogorčeno Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH

F
15.7.2008. u 11:47
0
0
Ogorčeno Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH
0
Ogorčeno Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH
Udruženje za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu ogorčeno je ponašanjem premijera Republike Srpske Milorada Dodika te poziva visokog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka da poduzme mjere za zaštitu mira i spriječi ponašanja koja su suprotna interesima izgradnje povjerenja među građanima i narodima u BiH.
U pismu Lajčaku ovo udruženje naglašava kako Dodik "kontinuirano, uporno i vrlo drsko ignorira državu BiH", a "poruke iz njegovog ponašanja imaju karakter direktnih prijetnji".

Milorad Dodik, smatra Udruženje, ugrožava mir i sigurnost svih građana i naroda u BiH i šire u regionu, a ne čini ono što bi trebalo da se ova država integrira u suvremene evropske civilizacijske tokove. Dodikovi izgredi protiv BiH ne mogu se ničim opravdati, naglašeno je.

Bacanje državne zastave, izjave da ne voli državu Bosnu i Hercegovinu i brojni slični, kontinuirani, za nas uvredljivi izgredi Milorada Dodika, obavezuju Vas da konačno poduzmete efikasne mjere - poručili su članovi Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH u pismu Lajčaku.

Visokom predstavniku je predloženo da u povodu "nepodnošljivog ponašanja Milorada Dodika", u svojoj nadležnosti sagleda stanje medija u BiH, naročito u pogledu njihove profesionalnosti, da učini napore na poboljšanju kvaliteta političke komunikacije u ovoj državi i da podrži i posreduje da se lideri raznih političkih partija, državni, entitetski i lokalni funkcioneri sastaju i "komuniciraju u ljudskoj atmosferi međusobnog uvažavanja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: