|

Ognjen Tadić: Niko od političara više ne želi praviti nered i probleme

Ognjen Tadić: Niko od političara više ne želi praviti nered i probleme
7
F
FENA
7.12.2014. u 20:04
25
komentara
7

dijeljenja
Ognjen Tadić: Niko od političara više ne želi praviti nered i probleme
Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić ne očekuje da će u utorak, na konstituirajućoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, biti iznenađenja jer je definirana parlamentarna većina koja će birati rukovodstvo tog zakonodavnog doma, a čine je stranke Saveza za promjene, SDA i DF-a, a vjerovatno i HDZ i još neke stranke.
"Ne očekujem iznenađenja, a jedan mirni tok razgovora koji su vođeni u petak u prisustvu predstavnika Evropske komisije, govori da niko u ovom trenutku ne želi da ponese na sebi neku vrstu oznake da je neko ko pravi nered i probleme i time onemogućava bilo kakvo nastojanje da se dopinese boljem životu građana", rekao je Tadić gostujući večeras u centralnoj informativnoj emisiji banjalučke Alternativne televizije.

Smatra i da će oni koji su najavljivali neku vrstu opstrukcija od toga odustali.

"Ulazimo u jedno veoma mirno vrijeme kada su u pitanju politički odnosi", uvjeren je Tadić uz stav da je najbolje da svako radi svoj posao, i koalicija koja je formirana oko SNSD-a u RS, kao i ona na nivou BiH.

Tadić je ponovio da je lider SDS-a Mladen Bosić njihov kandidat za člana Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH, dok će on, kao i Darko Babalj, nastaviti rad u Domu naroda parlamenta BiH.

Tvrdi da još nije došla na red raspodjela funkcija u izvršnoj vlasti na nivou BiH.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...