Narodna stranka
0

Ognjen Tadić: Nećemo se dokazivati lošijim od sebe

FENA
Ognjen Tadić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ognjen Tadić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik novoformirane Narodne stranke Ognjen Tadić rekao je danas da se mora popraviti teško stanje u RS-u i da ta stranka ima namjeru da, sarađujući s drugima, stvara rješenja i okupi ljude koji mogu da iznesu planove i programe od kojih zavisi budućnost RS.

Kazao je da sada ne vide rješenje za nagomilane probleme u RS-u, jer, kako kaže, vrhovi dvije najveće stranke predstavljaju taoce tuđih politika.

"Nekada nam je simpatično što ti uticaji dolaze s istoka, nekada za zapada, ali su to tuđe politike, a ne naroda RS. Mi želimo da vodimo politiku po mjeri naroda, a ne nekih stranih sila ili centra moći", naveo je Tadić.

Stanje kod dvije najveće stranke je, kaže, stanje političke histerije, u SNSD-u nastalo stavljanjem njihovog predsjednika Milorada Dodika na “crnu listu SAD-a”, a u SDS-u gubitkom lokalnih izbora, a nisu u stanju da učine neophodan koraka za napredak RS.

"Da smo mislili da neka ovih političkih opcija koje trenutno postoje mogu ponuditi nešto dobro RS, onda bi ostali u tim opcijama ili im se pridružili", rekao je Tadić najavivši da će njegova stranka ići srednjim političkim putem, koji će prevazići ekstremne podjele i sukobe, koji postoje kod dvije najizraženije političke opcije u RS.

Naglasio je da se u toj stranci neće dokazivati “lošijima od sebe, niti će mjeriti svoj patriotizam s liderima SDS-a i SNSD-a ili poštenje s nekim ljudima iz te dvije stranke”.

On je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci predstavio rukovodstvo Narodne stranke, među kojima su neki bivši članovi SDS-a. Potpredsjednici stranke su Gordana Lazić i Ljubo Ninković, organizacioni direktor je Vladislav Babić, Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Jovo Ateljević.