{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ogledni čas povodom početka druge faze projekta "Škola budućnosti"

F
FENA
13.5.2015. u 11:57
0
1
Ogledni čas povodom početka druge faze projekta "Škola budućnosti"
0
Ogledni čas povodom početka druge faze projekta "Škola budućnosti"
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ogledni čas povodom početka realizacije druge faze projekta "Škola budućnosti" u osnovnim školama Kantona Sarajevo bit će upriličen u četvrtak u JU "Druga osnovna škola" u Hrasnici.
Cilj projekta je osavremenjavanje nastavnog procesa kroz afirmaciju rada u grupama i navikavanje učenika na timski rad i saradnju, integracija informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi kao alata za oslobađanje kreativnih potencijala kod učenika, te njihovo poticanje na istraživački rad, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Stručni tim ove škole je za ogledni čas pripremio temu pod nazivom "Moja domovina-Bosna i Hercegovina", kako bi učenici četvrtih razreda uz pomoć nastavnika, tableta, savremenih računarskih tehnika i edukacijskih softvera istražili i proširili stečena znanja o svojoj domovini.

Cilj je također da se nastavnici, kroz organizaciju ovakvih oglednih sati, usavršavaju i budu nosioci pozitivnih promjena u obrazovanju.

Kako je najavljeno iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, oglednom času će prisustvovati predstavnici ovog ministarstva, škole, te Microsofta BiH koji finansijski podržava projekt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: