Predsjedavajući OV
25

Oglasili se iz Općine Stari Grad nakon hapšenja načelnika: Brzo ćemo prevazići probleme

I. M.
Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad
Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić uputio je poruku građanima i uposlenicima Općine Stari Grad Sarajevo o funkcionisanju Općine i narednim koracima.

On je poručio da je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzelo sve korake u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te uputilo dopise prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

"Želimo za što kraći period i na najbolji mogući način prevazići novonastale probleme", poručio je predsjedavajući Škaljić.

On je poručio da će se ovaj problem riješiti već naredne sedmice jer općinsko vijeće i svojim statutom ima mogućnosti za privazilaženje ovih problema.

"Želim vas uvjeriti da ova institucija funkcioniše i koja je uvijek funkcionisala i u najtežim periodima je pružala usluge svojim građanima. Mi smo prepoznali ozbiljnost situacije i odgovorno pristupamo tome", rekao je.

Škaljić je poručio i da svi predmeti i postupci u Općini se nesmetano obavljaju. Poručio je da je Općina Stari Grad stabilna institucija koja misli i na svoje uposlenike.

"Svjesni smo šta se očekuje u narednom periodu. Zbog toga Općinsko vijeće misli i na vas", rekao je.

On je zamolio uposlenike da nastave profesionalno obavljati svoj posao.