Infinity Group
3

Oglasili se investitori stambeno-poslovnog objekta na Dolac Malti: Postupak je u zastoju

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Na tekst o izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa koji ugrožava okolne stambene zgrade, u sarajevskom naselju Dolac Malta reagirala je kompanija Infinity Group, koja je investitor ovog objekta.
Prije pet godina, kako tvrde, kao kao investitori su započeli rješavanje imovinsko-pravnih odnosa sa osobama koje je usljed neurednog imovinskog stanja i dalje u toku.

"Jedan dio stambenih jedinica je već otkupljen dok određene osobe kao što je gospođa Jelena Petrović, koristi jedan dio stambene površine na predmetnom lokalitetu i za isti nije stekla vlasništvo. Kao investitori, sa gospođom Petrović smo sklopili notarsku ispravu (Sporazum) kojom smo prihvatili obavezu rješavanja njenog stambenog pitanja. Obzirom da su 2015. godine nastupile izmjene i dopune regulacionog plana Centar Novo Sarajevo, te da isti još uvijek nije usvojen na nivou Gradskog vijeća, cijeli postupak je u zastoju", istaknuli su.

Navode koje je Petrović iznijela, kako naglašavaju, smatraju deplasiranim i oni, kažu, ne mogu pomoći rješavanju situacije.

"Također navodimo da nam se gospođa Petrović nikada nije lično obratila. U konkretnom slučaju, Općina Novo Sarajevo nema nikakvo vlasništvo na predmetnoj lokaciji dok je navedeni Savez samostalnih sindikata BiH bio nosilac stambenih prava do otkupa stanova", zaključili su.