|

Oglasila se zastupnica SDA: Samra nije fašista, a boji se samo dragog Boga

Oglasila se zastupnica SDA: Samra nije fašista, a boji se samo dragog Boga
1.197
Klix.ba
24.5.2019. u 07:26
731
komentara
1,1k

dijeljenja
Oglasila se zastupnica SDA: Samra nije fašista, a boji se samo dragog Boga Foto: M.O./Klix.ba
Nakon žestokih kritika javnosti zbog istupa zastupnice SDA u Skupštini KS, u kojem negoduje što su na vodeće funkcije u KS izabrani oni koji nisu Bošnjaci, oglasila se i zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević.
"Kome smeta istina!!! Samra nije izabrana da šuti!!! Samra govori istinu i samo istinu. Samra se boji samo dragog Boga. Samra ne mrzi nikoga", napisala je Ćosović-Hajdarević na svom Facebook profilu.

Ona je konstatovala da je takozvana najbolja Vlada KS u proteklim mjesecima smijenila s funkcije četiri funkcionera.

Kome smeta istina!!!Samra nije izabrana da šuti!!!Samra govori istinu i samo istinu.Samra se boji samo dragog...

Posted by Samra Ćosović-Hajdarević on Thursday, May 23, 2019

"Nova vlast u KS smijenila je policijskog komesara Mevludina (Halilovića) i postavila Milorada (Bašića), otjerala Selima (Babića) sa mjesta direktora KJKP Rad, a postavila Veru Arnautović, smjenila predsjednika NO TV SA Hajrudina Hrvačića i postavila Vlastimira Mijovića, a tu je i umjesto direktorice Edine Fazlagić došla Kristina Ljevak", istakla je Ćosović-Hajdarević.

Na kraju je kritičarima poslala poruku: "Ne pravite mene fašistom i mrziteljicom, ovo ste vi uradili!!! Šta ovdje nije jasno? Ovo je istina i ovo su činjenice".



Podsjećamo, Ćosović-Hajdarević našla se na meti kritika i optužbi za govor mržnje prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo. Nakon što je na svom Facebook profilu objavila status koji glas: "Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Selim, dođe Vera. Ode Hajrudin, dođe Vlastimir. Ode Edina, dođe Kristina".

Ovo nije prvi istup zastupnice SDA koji je osudila javnost. Prije nekoliko mjeseci Ćosović-Hajdarević pozvala je na izolovanje LGBT osobe. Njen poziv osudile su skoro sve političke stranke u BiH, ali i brojni predstavnici međunarodne zajednice.
Prijavi grešku


Komentari (731)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...