Rade nesmetano
9

Oglasila se Sberbanka u BiH nakon što su im opljačkani bankomati u Bihaću

M. N.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon što su dvojica Ukrajinaca otuđila 100 hiljada KM s bankomata u Bihaću, oglasila se Sberbank BH koja je poručila kako nesmetano obavlja svoje aktivnosti i naglašava da klijenti banke nisu oštećeni ni na koji način.
"Trenutno se vrše tehničke provjere što može dovesti do privremene obustave u radu bankomatske mreže. Klijenti banke mogu slobodno koristiti svoje kartice i po potrebi gotovinu podizati u poslovnicama banke", kazali su iz Sberbanke.

Ističu kako se vrše provjere nakon snažnih indicija da je kriminalna grupa izvršila otuđenje novca iz bankomata. Otuđenje novca se desilo tokom vikenda, a otkriveno je nakon što je policija u Bihaću privela sumnjive osobe u neposrednoj blizini jednog bankomata.

"Radi se o stranim državljanima koji su zatečeni sa specijalnom opremom i velikom količnom gotovine. Pozivamo nadležne institucije da učine sve što je u njihovoj moći da rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja", kazali su iz Sberbanke.

U slučaj su uključeni i MUP KS i FUP koji istražuju ove Ukrajince zbog sumnje sa da su isto krivično djelo počinili i na području Kantona Sarajevo. U istragu je uključen i dežurni tužilac Tužilaštva KS.