{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OESS zabrinut zbog odluke Vlade RS vezano za BHT 1

F
19.1.2007. u 12:46
0
0
OESS zabrinut zbog odluke Vlade RS vezano za BHT 1
0
OESS zabrinut zbog odluke Vlade RS vezano za BHT 1
Misija OESS-a u BiH zabrinuta je zbog odluke Vlade Republike Srpske da zabrani svojim dužnosnicima davati izjave novinarima koji predstavljaju BHT 1, navodi se u priopćenju mostarskoga OESS-a.
"Kao javni emiter, BHT 1 teško da može služiti interesima svih naroda u BiH, što je i bio motiv njegovoga osnivanja, ako dužnosnici vlada u ovoj državi ne surađuju s javnim servisom.

Zabranjujući svojim dužnosnicima da razgovaraju s novinarima BHT 1, Vlada Republike Srpske sprječava državnog emitera da odigra ključnu ulogu za bilo koju uspješnu demokratsku državu - ulogu doprinošenja informiranju građana, koja je od bitne važnosti za svako demokratsko društvo.

Istovremeno, na BHT 1 je osigurati da njeni novinari i urednici u svakome trenutku teže pridržavanju osnovnih novinarskih načela pravičnog, objektivnog i nepristranog izvještavanja, zato što su to preduvjeti za bilo kakvu raspravu u demokratskom društvu.

Ako javni emiter ili, pak, privatni emiter krši profesionalne i etičke standarde, treba uložiti prigovor nadležnom regulatornom tijelu. To je upravo razlog zbog kojega takva tijela postoje", navodi se u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: