{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OESS: Prezentacija izvještaja o utjecaju građana na općinske proračune

F
8.6.2007. u 13:52
0
0
OESS: Prezentacija izvještaja o utjecaju građana na općinske proračune
0
OESS: Prezentacija izvještaja o utjecaju građana na općinske proračune
Misija OESS-a u BiH sačinila je Izvješće o sudjelovanju građanstva i njihovom utjecaju na općinske proračune za 2007. godinu u BiH, koje će u mostarskom hotelu "Ero" predstaviti 11. lipnja, u 10.30 sati, saopšteno je iz mostarskog ureda OESS-a.
Nalazi navedeni u ovom izvještaju temelje se na istraživanju koje je provedeno u 74, od ukupno 142 općine u BiH. U Izvješću se razmatraju mehanizmi i procedure koje su promatrane općine razradile kako bi građanstvu omogućile sudjelovanje u procesu izrade proračuna, te se analizira koliko su učinkoviti bili ti mehanizmi i procedure.

U izvještaju se ističu i učinkoviti pristupi u izradi proračuna uz sudjelovanje građanstva, a planirano je da izvještaj služi općinama kao sredstvo koje će se koristiti u svrhu jačanja uključivanja građanstva u proces izrade općinskih proračuna.

Ovo je treća od predviđene četiri radionice koje će tijekom lipnja Misija OESS u BiH organizirati u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli, kako bi predstavila Izvještaje.

Za predstavnike općina, mjesnih zajednica i nevladinih organizacija, ova radionica pored navedenog predstavlja i prigodu za razmjenu iskustava i razvijanje novih ideja o sudjelovanju građanstva u donošenju odluka na razini općina, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: