Livanjski kanton
0

Oduzeto 18 vozačkih dozvola

SRNA
Policija Livanjskog kantona je u noći između petka i subote, tokom pojačane kontrole saobraćaja, oduzela 18 vozačkih dozvola i iz saobraćaja isključila 16 vozila, dok je vozačima uručeno 56 prekršajnih naloga, potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da je akcenat pojačane kontrole bio na otkrivanju i sankcionisanju vozača u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole, kao i isključivanje iz saobraćaja neregistrovanih motornih vozila.

On je najavio da će pojačana kontrola učesnika u saobraćaju biti provođena svakog vikenda zbog turističke sezone, a u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća i normalnog odvijanja saobraćaja na području opština Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar.

Zbog početka sezone godišnjih odmora, kada se na području Livanjskog kantona očekuje povećan broj gostiju i motornih vozila, MUP Livanjskog kantona upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih ograničenja i da vožnju prilagode uslovima i stanju saobraćajnica.