Do konačne odluke
43

Oduzeti Audi i Nexus dati na upravljanje Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom

Klix.ba
Općinski sud u Zenici privremeno je oduzeo putničko motorno vozilo marke Audi A6 i motocikl marke Gilera Nexus 300 kojima će od danas upravljati Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, sve do konačne odluke Suda.

Na osnovu prijedloga Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u vezi sa krivičnim predmetom protiv osumnjičenog Almira Jašarevića, zbog krivičnih djela u sticaju iznude, Općinski sud u Zenici donio je rješenje prema kojem se Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom daju na čuvanje privremeno oduzeta prevozna sredstava, dokumentacija i ključevi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Almir Jašarević zvani Jašar navedena prevozna sredstva, koja su u vlasništvu Elvedina Baručije iz Zenice, stekao kao imovinsku korist pribavljenu izvršenjem krivičnih djela iznude te je određena privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom od šest mjeseci i to: zabrana otuđenja, skrivanja, opterećenja ili raspolaganja pokretnom imovinom koja je privremeno oduzeta po naredbi Općinskog suda u Zenici.

MUP Zeničko-dobojskog kantona osigurat će policijsku pratnju prilikom transporta navedenih prijevoznih sredstava do skladišta FMUP-a koji koristi Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj oduzimanja motornog vozila koje je na upravljanje dato Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom. Ovo je još jedan u nizu dokaza kojim se jasno šalje slika kako se kriminal ne isplati, saopćili su.