UIO
0

Oduzeta tri vozila bez dokumentacije o porijeklu i autodijelovi

FENA
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u saradnji sa kolegama iz Granične policije BiH, proveli su na području Cazina operativnu akciju kodnog naziva "Talas" te oduzeli tri rabljena putnička motorna vozila i razne auto-dijelove bez dokumentacije o porijeklu.

"U zajedničkoj operativnoj akciji UIO i Granične policije BiH vršene su provjere s ciljem sprječavanja i otkrivanja nezakonitih radnji u oblasti provođenja carinskih postupaka prilikom uvoza rabljenih putničkih motornih vozila na teritoriju BiH", pojašnjava se u saopćenju UIO.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja iz regionalnog centra UIO Banja Luka izvršili su pregled svih zatečenih vozila na dvije lokacije autootpada, a predstavnici Granične policije BiH provjere iz svoje nadležnosti.

"Na dva autootpada izvršeno je privremeno oduzimanje tri upotrebljavana putnička motorna vozila, marki VW Sharan, Audi B4 i Seat, te 25 šasija motornih vozila za koje vlasnici nisu imali dokaze o porijeklu. Pomenuta roba privremeno je oduzeta i smještena u skladište UIO do okončanja postupka pred nadležnim pravosudnim organima", saopćeno je iz UIO BiH.