|

Održavanje cesta u zimskom periodu

Održavanje cesta u zimskom periodu
0
F
FENA
29.11.2006. u 14:55
0
komentara
0

dijeljenja
Održavanje cesta u zimskom periodu
Za održavanje ulica u ovoj zimskoj sezoni Općina Centar Sarajevo osigurala je 550.000 KM.
Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar sačinila je Program zimskog održavanja ulica na području središnje gradske općine, koji je u okviru zajedničkog programa za cijeli Sarajevski kanton usvojila Vlada Kantona.

Program će biti implementiran u saradnji s Direkcijom za puteve Kantona Sarajeva, a u operativnom smislu usluge zimskog održavanja saobraćajnica na području općine Centar vršit će KJKP "Rad".

Općinski načelnik Dževad Bečirević i direktor kantonalne Direkcije za puteve Adem Zolj potpisali su Ugovor o realizaciji Programa zimske službe za sezonu 2006./2007.

Sve saobraćajnice na području općine Centar svrstane su u prvu i drugi grupu prioriteta što znači da se na saobraćajnicama prvog prioriteta mora konstantno osiguravatii prohodnost u roku od pet sati u nizinskim i osam sati u visinskim dijelovima računajući od momenta prestanka padavina.

Na saobraćajnicama drugog prioriteta u vrijeme snježnih padavina i stvaranja ledene kiše ne smije doći do zastoja u odvijanju prometa dužeg od šest sati u toku dana.

Realizaciju programa će i ove zime pratiti Služba civilne zaštite Općine Centar u saradnji sa sekretarima svih 15 mjesnih zajednica, saopćeno je iz Općine Centar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.