{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održavanje cesta u zimskom periodu

F
29.11.2006. u 14:55
0
0
Održavanje cesta u zimskom periodu
0
Održavanje cesta u zimskom periodu
Za održavanje ulica u ovoj zimskoj sezoni Općina Centar Sarajevo osigurala je 550.000 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar sačinila je Program zimskog održavanja ulica na području središnje gradske općine, koji je u okviru zajedničkog programa za cijeli Sarajevski kanton usvojila Vlada Kantona.

Program će biti implementiran u saradnji s Direkcijom za puteve Kantona Sarajeva, a u operativnom smislu usluge zimskog održavanja saobraćajnica na području općine Centar vršit će KJKP "Rad".

Općinski načelnik Dževad Bečirević i direktor kantonalne Direkcije za puteve Adem Zolj potpisali su Ugovor o realizaciji Programa zimske službe za sezonu 2006./2007.

Sve saobraćajnice na području općine Centar svrstane su u prvu i drugi grupu prioriteta što znači da se na saobraćajnicama prvog prioriteta mora konstantno osiguravatii prohodnost u roku od pet sati u nizinskim i osam sati u visinskim dijelovima računajući od momenta prestanka padavina.

Na saobraćajnicama drugog prioriteta u vrijeme snježnih padavina i stvaranja ledene kiše ne smije doći do zastoja u odvijanju prometa dužeg od šest sati u toku dana.

Realizaciju programa će i ove zime pratiti Služba civilne zaštite Općine Centar u saradnji sa sekretarima svih 15 mjesnih zajednica, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: