{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održano ročište po osnovu tužbe Sefera Halilovića protiv Nebojše Radmanovića

25.4.2014. u 13:05
405
67
Održano ročište po osnovu tužbe Sefera Halilovića protiv Nebojše Radmanovića
405
Održano ročište po osnovu tužbe Sefera Halilovića protiv Nebojše Radmanovića
U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište po tužbi Sefera Halilovića, predsjednika BPS-a i penzionisanog generala Armije BiH, protiv člana predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.
Halilović je podnio tužbu protiv Radmanovića zbog toga što ga je nazvao "ratnim zločincem", navodi se u saopćenju BPS-a.

Za Klix.ba je potvrđeno u Općinskom sudu da su ročištu prisustvovali i Halilović i Radmanović sa svojim advokatima.

Prije Radmanovićeve izjave u kojoj je optužio Halilovića za ratne zločine, bivši general Armije BiH je nekoliko dana ranije poručio predsjendiku bh. eniteta RS Miloradu Dodiku "da se otcijepi ako smije" te su i Dodik i Radmanović reagirali na ovakvu Halilovićevu izjavu "s tim što je Radmanović prešao granicu kulturnog ponašanja te sada odgovara pred sudom", navodi se u saopćenju stranke.

"Predsjednik BPS-a Halilović je, inače, tužio sve medije koji su ga nazvali 'ratnim zločincem' jer takvu vrstu laži o njemu i Armiji kojom je komandovao neće tolerirati smatrajući je politikom koja pokušava da u BiH izjednači 'tri strane' od kojih je samo jedna, Armije RBiH, bila legalna vojna formacija međunarodno priznate Republike BiH. Također, predsjednik Halilović smatra da će se ovakve kampanje i dalje nastaviti jer se oko BiH još uvijek igraju prljave političke igre sa ciljem njenog razbijanja ili slabljenja čemu se jedinstveno i otvoreno treba suprostaviti, jer se napadju svi simboli naše državnosti i našeg otpora", stoji u saopćenju.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: