Mostar
0

Održani 442. skokovi sa Starog mosta

FENA
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Pobjednici ovogodišnjeg 442. izdanja tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru su Lorens Listo u konkurenciji skokova na glavu te Elvis Redžić u konkurenciji skokova na noge.

Listo, koji je obranio prošlogodišnji naslov, za nijansu je bio bolji od drugoplasiranog Harisa Džemata, a treće mjesto osvojio je Arman Puzić.

U konkurenciji skokova na noge drugo mjesto osvojio je Igor Kazić, koji je ovogodišnji pobjednik natjecanja juniora, dok je treći bio Admir Delić.

Više tisuća gledatelja ove je godine moglo vidjeti skokove 61-og natjecatelja, njih 29 skakalo je na na noge, a 32 natjecatelja skakala su na glavu.

S obzirom da se na današnji dan u BiH slavi Dan ustanka naroda BiH, skokove sa Starog mosta otvorio je predsjednik Udruženja boraca antifašista iz Drugog svjetskog rata (SABNOR) Jure Galić. On je podsjetio da je Mostar podnio velike žrtve u borbi protiv fašizma.

Prije natjecateljskog djela promovirana je pjesma "Samo jedan let", posvećena Starom mostu i skakačima, nakon čega su dva padobranca sletjela ispod Starog mosta.