British Council
0

Održane debate o medijima i politici

FENA
U organizaciji British Councila i u saradnji s Global Partners održana je serija debata na temu odnosa medija, političara i javnosti u Velikoj Britaniji i jugoistočnoj Evropi. U želji da ozbiljnije istraži ove probleme, British Council, je u saradnji sa Britanskom ambasadom, organizirao seriju događaja u Beogradu, Sarajevu i Londonu.

Projektu su se pridružili i nacionalni mediji, političke partije, univerziteti i nevladine organizacije zemalja učesnica - Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Grčka, Srbija i Velika Britanija, saoćeno je danas iz British Councila.

Debate u Beogradu (februar 2007), Sarajevu (juni 2007) i Londonu (januar 2008) okupile su veliki broj stručnjaka iz oblasti medija i politike iz zemalja učesnica - HE Matthew Rycroft, Sir Paddy Ashdown, Sir Christopher Meyer, Martin Bell, Lord Paul Tyler, Rt Hon Charle Clarke, Dennis MacShane MP, John Loyd, Polly Billington, Nebojša Radmanović, Beriz Belkić, Osman Topčagić, Ljiljana Zurovac, Amir Zukić, Damir Mašić, Igor Radojičić, Nataša Tešanović, Branislav Borenović, Božidar Djelić, Miša Brkić, Tamara Skrozza, Miodrag Vučković, Zoran Kusovac, Ilija Jandrić, Domagoj Bebić, Marija Lugarić i mnogi drugi.