Bojevo gađanje
0

Održana vježba Oružanih snaga na Manjači

FENA
Vježba Oružanih snaga BiH s bojevim gađanjem održana je danas na poligonu Manjača kod Banje Luke radi praktične provjere osposobljenosti pripadnika Trećeg pješadijskog bataljona iz sastava Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Načelnik Zajedničkog štaba generalpukovnik Miladin Milojčić pojasnio je da je u vježbi učestvovalo oko 300 vojnika, dok je gađanje izvršeno iz pješadijskog naoružanja i artiljerijskih oruđa - minobacača 60 i 120 milimetara, haubica 122 milimetra, višecijevnog bacača raketa 122 milimetra i sistema "fagot".

Izrazivši zadovoljstvo pokazanim u današnjoj vježbi, Milojčić je naglasio da je završni dio obuke na Manjači već uradio Treći pješadijski bataljon iz Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Ostaje da vježbu obavi i Četvrta pješadijska brigada čime bi bio završen ovogodišnji ciklus obuke na poligonu Manjača.

Komandant Šeste pješadijske brigade, brigadni general Stamenko Novaković pojasnio je da su u vježbi, osim jedinica Šeste pješadijske brigade, učestvovali zrakoplovstvo i jedinice podrške.

Vježbi su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane BiH te vojno-diplomatski predstavnici stranih zemalja akreditovani u BiH.