Osposobljavanje
88

Održana treća stručna edukacija zdravstvenih tehničara Kantona Sarajevo

Klix.ba
Treća stručna edukacija zdravstvenih tehničara Kantona Sarajevo, Komore zdravstvenih tehničara svih profila KS i Farmaceutske kuće Nobel Ilac, održana je jučer u prostorijama hotela Saraj.

Edukacija je realizirana u cilju stručne nadogradnje i razmjene iskustava zdravstvenih tehničara, koji predstavljaju bitan faktor zdravstvenog sistema.

Prema riječima predsjednika Komore zdravstvenih tehničara svih profila KS, Elvira Durića, jedan od primarnih ciljeva Komore je edukacija članova i upoznavanje članova sa novim dostignućima u oblasti medicine i farmacije.

"Svaka edukacija i aktivnost u tom smislu radi se isključivo u cilju osposobljavanja zdravstvenih tehničara za što bolji pristup pacijentu i pružanje što bolje i profesionalnije zdravstvene zaštite. Ovo je treća edukacija u organizaciji Komore u saradnji sa našim partnerima, gdje se trudimo da dovedemo eminentne stručnjake kao edukatore iz oblasti medicine i farmacije", naglasio je Durić.

Ovo je samo jedna u nizu stručnih edukacija koje Komora ima u planu realizirati u okviru ove godine, ali i u svojim dugoročnim programima rada.