{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana treća skupština Udruženja "Mreža žena policajaca"

F
17.4.2014. u 16:51
35
7
Održana treća skupština Udruženja "Mreža žena policajaca"
35
Održana treća skupština Udruženja "Mreža žena policajaca"
Treća skupština Udruženja "Mreža žena policajaca“ održana je od 15. do 17. aprila ove godine u Sarajevu, a skupštini su prisustvovale policijske službenice iz 15 policijskih agencija u BiH, aktivne članice udruženja.
Na skupštini je izabrano novo tijelo Udruženja, a za predsjednicu je imenovana Suvada Kuldija (MUP Kantona Sarajevo), potpredsjednica je Jelena Hadžić (MUP HNK).

Održan je i seminar o temi "Borba protiv rodno zasnovanog nasilja“, koji je implementiran u okviru istoimenog projekta uz podršku Vlade SAD u cilju osnaživanja žena, s akcentom na edukaciju iz oblasti rodno zasnovanog nasilja.

Prezentirana je "Analiza postojećeg zakonskog okvira o policijskim službenicima sa aspekta ravnopravnosti spolova“, sačinjena od eksperata angažiranih u okviru istog projekta, sa prijedlogom izmjena zakona.

Početkom 2012. godine zvanično je registrirano udruženje "Mreža žena policajaca“ sa sjedištem u Sarajevu, koje okuplja policijske službenice iz 15 policijskih agencija u Bosni i Hercegovini (Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Granična policija BiH, Federalna uprava policije, Policija Brčko distrikta i deset kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Cilj Udruženja je, između ostalog, promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u obavljanju policijskih dužnosti u okviru policijskih službi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: