{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH

F
10.3.2009. u 17:27
0
0
Održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH
0
Održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH
Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH je danas podržalo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.
Usvojeno je Izvješće o radu Ministarstva obrane BiH za 2008. godinu i Izvješće o održavanju političkih konzultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Islamske Republike Iran u Teheranu od 15. do 19. studenog 2008.

Članovi Zajedničkog povjerenstva su razmatrali informaciju o rješavanju viška naoružanja i streljiva Oružanih snaga BiH te informaciju o uhićenju Vjekoslava Vukovića i poduzetim aktivnostima nakona tog događaja i zaključili da se informacija dopuni sukladno zaključku sa 45. sjednice Zastupničkog doma PSBiH.

Primljene su k znanju informacije o izvođenju vježbe „Združeni napor 2009.“, realiziranom regionalnom tečaju o temi: „Integrirano upravljanje rizicima - izazovi i perspektive razvoja“, nazočnosti Godišnjoj analizi protuminskih akcija Oružanih snaga BiH za 2008. godinu, sudjelovanju na regionalnoj ekspertnoj konferenciji o temi „Partnerstvo za mir - pogodnosti i izazovi za susjedne zemlje", održanom sastanku s generalom Erricom Sabatom, zapovjednikom Stožera NATO-a u BiH, inauguracijskoj svečanosti uništenja naoružanja, održanom sastanku s predstavnicima vojnodiplomatskog zbora u BiH i sudjelovanju u raspravi o Nacrtu procjene planiranja i revizije (PARP) i razvoju partnerskih ciljeva za BiH.

Članovi Zajedničkog povjerenstva su primili k znanju i dopunjenu informaciju o realiziranju zaključaka sa sastanka članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH sa članovima Odbora za sigurnost i obranu Skupštine Crne Gore i odluku o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i s posla u institucijama BiH, čiji je podnositelj Upravni odbor Sindikata Granične policije BiH, uz zaključak da se proslijedi Vijeću ministara BiH.

Zajedničko povjerenstvo je upoznato s pozivom Ministarstva vanjskih poslova BiH za sudjelovanje članova povjerenstva na kolokviju o temi: „Poboljšanje poštovanja vojnopolitičkih obveza BiH“ koji će biti održano na Ilidži 11. i 12. ožujka i s pozivom za sudjelovanje u obuci iz područja Europske sigurnosne i obrambene politike (ESDP), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: