BiH
0

Održana sjednica zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

FENA
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH je danas u Sarajevu podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Predsjedavajući Komisije Branko Zrno je nakon sjednice kazao za Fenu da je bilo primjedbi, naročito na dopune Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu. Te primjedbe će vjerovatno doći na red u parlamentu.

"Mi o tome danas nismo raspravljali, jesmo, ali ne u smislu da bismo odbili ili osporili dolazak ovih izmjena zakona u parlament“, kazao je Zrno.

Prema njegovim riječima, u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH su formalne izmjene, dok u predloženim izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu ima i nekih suštinskih izmjena – statusa, položaja, od uspostavljanja komisije, načina biranja komisije za izbor članova, pa do materijalnog položaja nekih kategorija uposlenika.

„To je ono što je ovdje diskutabilno“, kazao je Zrno.