{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

F
8.10.2007. u 15:59
0
0
Održana sjednica zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH
0
Održana sjednica zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH je danas u Sarajevu podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.
Predsjedavajući Komisije Branko Zrno je nakon sjednice kazao za Fenu da je bilo primjedbi, naročito na dopune Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu. Te primjedbe će vjerovatno doći na red u parlamentu.

"Mi o tome danas nismo raspravljali, jesmo, ali ne u smislu da bismo odbili ili osporili dolazak ovih izmjena zakona u parlament“, kazao je Zrno.

Prema njegovim riječima, u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH su formalne izmjene, dok u predloženim izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu ima i nekih suštinskih izmjena – statusa, položaja, od uspostavljanja komisije, načina biranja komisije za izbor članova, pa do materijalnog položaja nekih kategorija uposlenika.

„To je ono što je ovdje diskutabilno“, kazao je Zrno.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: