BiH
0

Održana sjednica zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

FENA
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH danas nije razmatrala Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odbrani čiji su predlagači poslanik Momčilo Novaković i delegat Slobodan Šaraba.

Ova tačka je skinuta s dnevnog reda dok ne stigne mišljenje Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada koje je Komisija tražila da joj se dostavi prije nego što se izjasni o predloženom zakonu.

Zajednička komisija je predložila parlamentu da potvrdi Odluku o utvrđivanju kandidata na generalske pozicije u Oružanim snagama BiH koju je ranije donijelo Predsjedništvo BiH.

Tako se brigadni general Dragan Vuković kandidira na dužnost komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH, brigadni general Jugoslav Brdar na dužnost zamjenika komandanta za resurse u Komandi za podršku Oružanih snaga BiH, brigadni general Anto Jeleč na dužnost komandanta 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, brigadni general Mirsad Gutić na dužnost komandanta 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, brigadni general Stamenko Novaković na dužnost komandanta 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH te brigadir Husein Tursunović kandidira se na dužnost zamjenika komandanta za operacije u Komandi za podršku Oružanih snaga BiH.