{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH

F
30.1.2009. u 17:33
0
0
Održana sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH
0
Održana sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH
Predstavnici Vijeća nacionalnih manjina BiH će u prvih šest mjeseci 2009. izvršiti monitoring provođenja “Akcionog plana o obrazovnim potrebama Roma i ostalih nacionalnih manjina u BiH” čiji su potpisnici entitetska i kantonalna ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta koja su se obavezala na provođenje elemenata iz Akcionog plana.
Program monitoringa koji je usvojen danas na sjednici Vijeća, pored obilaska ministarstava obrazovanja, nauke, kulture i sporta, predviđa i odvojene susrete s predstavnicima vlasti i nacionalnih manjina u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu, zatim u Sarajevu, Banjoj Luci, Bijeljini i Prnjavoru, na koje će biti pozvani i predstavnici nacionalnih manjina iz susjednih općina.

Na današnjoj sjednici je usvojen plan za studijske posjete Zagrebu i Beogradu i obavljene su pripreme za održavanje okruglog stola o "Položaju nacionalnih manjina u BiH" čiji bi akcenti trebali biti na učešću nacionalnih manjina u izbornom procesu i definiranju statusa nacionalnih manjina u kontekstu najavljenih promjena Ustava BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: